Każda impreza, którą planujesz i organizujesz, jest odzwierciedleniem
wizerunku twojej firmy. Pamiętaj jednak, że niezależnie od rodzaju i rozmiarów
organizowanego wydarzenia, jego urok oraz to, czy pozostanie na długo w pamięci
uczestników, będzie zależało od wielu drobiazgów, gdyż, jak wiadomo, diabeł tkwi w
szczegółach.
Zaplanowanie i zorganizowanie ważnej imprezy jest jak balansowanie na linie bez
zabezpieczenia, ponieważ w jej trakcie może zaistnieć wiele nieprzewidzianych zdarzeń,
na które musisz być z góry przygotowany, aby wszystko poszło gładko. Niniejsza
książka stanowi kompendium wiedzy na temat organizowania ważnych imprez i zawiera
mnóstwo praktycznych porad dotyczących najdrobniejszych szczegółów. Zapoznaj się z
nią, jeśli chcesz uniknąć niemiłych niespodzianek podczas imprezy oraz związanych z
tym nieprzewidzianych dodatkowych kosztów.
Spis treści:
Przedmowa do wydania polskiego 
Przedmowa 
Podziękowania 
Rozdział 1: Pierwsze kroki: wstępny plan i kosztorys 
Ile możesz wydać? 
Cel imprezy 
Wstępne planowanie 
Wizualizacja 
Budżet 
Rozdział 2: Organizacja i terminy 
Ścieżka krytyczna 
Arkusze operacyjne 
Termin przede wszystkim 
Pora dnia i dzień tygodnia 
Wybór daty 
Rozdział 3: Lokalizacja, lokalizacja, lokalizacja 
Wybór miejsca 
Warunki, jakie musi spełnić miejsce imprezy 
Hotele i centra kongresowe 
Restauracje, obiekty prywatne, catering 
Miejsce imprezy: pytania i odpowiedzi 
Sale kinowe 
Namioty
Kontrakty 
Galowe imprezy inaugurujące nowe obiekty 
Rozdział 4: Transport 
Limuzyny 
Autokary 
Parking 
Transport: pytania i odpowiedzi 
Rozdział 5: Przybycie gości 
Pogoda 
Przybycie na miejsce i czynniki pogodowe: pytania i odpowiedzi
Fanfary 
Fanfary: pytania i odpowiedzi 
Rejestracja: odbiór wejściówek i biletów 
Rejestracja: pytania i odpowiedzi 
Rozdział 6: Wymogi lokalowe 
Scena, problemy audiowizualne, oświetlenie 
Scena, problemy audiowizualne, oświetlenie: pytania
i odpowiedzi 
Wymogi dotyczące sali: pytania i odpowiedzi 
Rozdział 7: Dla kogo to wszystko? 
Lista gości 
Zaproszenia 
Media 
Media: pytania i odpowiedzi 
Dzieci na imprezie 
Rozdział 8: Jedzenie i napoje 
Planowanie menu 
Personel 
Rozdział 9: Inne zagadnienia 
Rozrywka 
Rozrywka: pytania i odpowiedzi 
Fotograf 
Fotograf: pytania i odpowiedzi 
Tematy i programy 
Ostatnie przygotowania 
Zakończenie 
Czas na podsumowanie! 
Brawo! Brawo! 
Twoja następna impreza 
Aneks A: Przykładowe arkusze kosztów 
Aneks B: Przykładowe harmonogramy płatności
Aneks C: Przykładowe arkusze operacyjne 
Indeks 
368 stron, oprawa twarda
Księgarnia nie działa. Nie odpowiadamy na pytania i nie realizujemy zamówien. Do odwolania !.