Cukrzyca - choroba cywilizacyjna - dotyka coraz więcej osób, zarówno młodych, jak i
starszych. To cena, jaką płacimy za coraz wyższy poziom życia. Jej rozwojowi
sprzyjają podstawowe błędy żywieniowe, siedzący tryb życia, nerwowość. Co
powinniśmy wiedzieć na temat tego schorzenia, czy i w jaki sposób można zapobiegać
cukrzycy oraz jaką rolę w tej chorobie odgrywa dieta? Tym zagadnieniom poświęcona jest
niniejsza książka. Jej autorka, Barbara Jakimowicz-Klein, chce pomóc osobom chorym
zrozumieć istotę cukrzycy i przeciwdziałać jej skutkom. Przede wszystkim jednak skupia
się na diecie jako ważnym składniku terapii. Żywienie człowieka chorego musi bowiem
zapewnić mu nieskrępowany rozwój organizmu, możność wykonywania pracy, a także
dobre samopoczucie. W Kuchni diabetyków znajdą zatem Państwo najnowsze zalecenia
dotyczące właściwego odżywiania się w cukrzycy oraz przepisy na potrawy dozwolone w
diecie cukrzycowej, zarówno receptury na dania proste, jak i na bardziej wykwintne -
wszystkie i smaczne i zdrowe. Z pewnością warto zajrzeć do tego poradnika!
150 stron, A5, miękka oprawa
Księgarnia nie działa. Nie odpowiadamy na pytania i nie realizujemy zamówien. Do odwolania !.