Któż z nas z nutką rozrzewnienia nie wspomina koloru wspaniałych babcinych konfitur
z wiśni czy zapachu jej soku z malin? Niby nic, a pamięta się o nich przez całe
życie. Nie ulega wątpliwości, że domowe produkty są bez porówniania smaczniejsze i
bardziej aromatyczne od tych wytwarzanych metodą przemysłową, a przede wszystkim
zdrowsze! Nie znajdziemy w nich bowiem chemicznych zagęszczaczy, substancji smakowych czy
barwiących, konserwantów i innych tego typu szkodliwych dodatków. Domowe przetwory to
świetny przewodnik dla wszystkich, którzy pragną zaopatrzyć swoje spiżarnie we
własnoręcznie przygotowane przetwory z warzyw, owoców, grzybów i mięsa. Jego autorka
- Anna Wojtowicz - przekazuje informacje i porady dotyczące zasad i tajników sukcesu
wykonania poszczególnych rodzajów domowych przetworów. Przedstawia sposoby kwaszenia,
pasteryzacji, utrwalania za pomocą cukru, marynowania, suszenia, mrożenia czy
peklowania. To teoria. Bogactwem tej książki są jednak sprawdzone wiele razy przez
całe pokolenia przepisy na najbardziej wartościowe przetwory, które nie tylko zadowolą
gusta domowników, lecz także będą powodem do dumy z własnych osiągnięć.
207 stron, A5, miękka oprawa
Księgarnia nie działa. Nie odpowiadamy na pytania i nie realizujemy zamówien. Do odwolania !.