Ośmiotygodniowy, osobiście opracowany przez autora, radykalny program odżywiania
się dla przyjemności i dla zasilenia organizmu energią, opiera się na traktowaniu
jedzenia w sposób szczególny. Skupienie przed posiłkiem wywołuje w organizmie reakcję
odprężającą, zmieniającą w krótkim czasie metabolizm - wspomagając naturalny
proces wchłaniania związków odżywczych, poprawiając krążenie krwi w żołądku oraz
wydzielanie enzymów trawiennych. Poziom stresu lub stopień odprężenia, nasze myśli,
przeżycia oraz sam rytm jedzenia, towarzyszące nam w ciągu dnia, radykalnie wzmagają
przemianę materii - znacznie częściej niż samo pożywienie. Według autora jemy
nadmiernie - a więc także tyjemy - ponieważ dbamy o to, co na pozór wydaje się mało
ważne, ale w rzeczywistości niezmiernie wspomaga optymalne przyswajanie pożywienia.
Pierwsze zalecenie "diety spowalniającej" brzmi tak: odstawmy leki
ułatwiające trawienie, zapomnijmy o wydumanych "cudownych dietach" oraz mitach
w rodzaju "schudnąć można tylko jedząc mniej i zażywając więcej ruchu".
Zalecenie drugie instruuje szczegółowo, jak podczas jedzenia osiągnąć równowagę
ciała, umysłu i ducha...
216 stron, format 150x210 mm, oprawa miękka
Księgarnia nie działa. Nie odpowiadamy na pytania i nie realizujemy zamówien. Do odwolania !.